George DUCA, academician

PhD in chemistry, university professor
president of the Academy of Sciences of Moldova

Republic of Moldova
Home Sitemap CV

Ministrii "Snegurocika" si "Ded Moroz"!

Vezi VIDEO!

Iepuras, Mos Craciun sau Mos Gerila si Alba ca Zapada sunt personajele de top ale sarbatorilor de iarna. Aceste roluri de basm le-au interpretat si ministrii moldoveni, care au povestit, pentru StireaZilei.md, ce masti au purtat in copilarie.

Presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei, Gheorghe Duca, spune ca a fost ani buni Mos Craciun pentru elevii din scoala unde invata si el. "De obicei, Alba ca Zapada era o eleva din clasele mai mari. Sotia mea a fost Motanul Incaltat", a spus Duca.

Mos Craciun a fost si ministrul Apararii, Vitalie Marinuta. "Am fost nu doar pentru copiii mei, dar si pentru a militarilor, pentru oamenii din satul meu de bastina, Holercani. Imi place acest rol, cateodata", a spus ministrul Apararii.

"Am fost ursulet sau iepuras", spune ministrul de Stat, Victor Bodiu si zambeste.

Ministrul Sanatatii nu-si mai aminteste, pentru ca a absolvit scoala in anii 50 sau 60. "Atunci nu era diversitate a personajelor, pentru ca era perioada sovietica. Era doar Snegurocika si Ded Moroz", a spus Hotineanu.

Singura doamna in Guvern a fost Alba ca Zapada in copilarie dar numai o singura data. "De obicei, eram un erou din povesti activ, spuneam multe poezii, uraturi", isi aminteste Valentina Buliga, ministrul Muncii.

Ministrul de Interne, Victor Catan, isi ia costumul de Mos Craciun chiar si acum, pentru a imparti daruri la nepoti.