George DUCA, academician

PhD in chemistry, university professor
president of the Academy of Sciences of Moldova

Republic of Moldova
Home Sitemap CV

Publica.md: Pentru absolvenţii Liceului Academiei de Ştiinţe a sunat ultimul clopoţel

30.05.2011

La revedere, drag liceu! Asta au spus azi primii 40 de tineri, absolvenţi ai Liceului Academiei de Ştiinţe. Şi mai intens au trăit emoţiile ultimului sunet de clopoţel cei mai buni elevi la fizică, matematică, biologie şi chimie. Ei au primit diplome de performanţă şi numeroase premii.

Unii dintre deja foştii elevi nu erau convinşi că voi reuşi să ajungă la acest liceu. Ei mai spun cu mândrie că au fost primii, cei care croiau acest drum.

Acum, la 3 ani distanţă, tinerii au numai cuvinte la superlativ la adresa instituţiei în care au învăţat. "A fost un spaţiu de început, un drum în viaţă, o experienţă extraordinară şi un loc unde am găsit oameni inediţi, nişte personalităţi într-adevăr",  afirmă o absolventă.

"A fost o experienţă unică, pentru că în primul rând, m-am ataşat foarte mult de colegi. Profesorii ne-au susţinut foarte mult", menţionează alta.

O zi plină de emoţii a fost atât pentru părinţii absolvenţilor, cât şi pentru conducerea liceului.

"Avem prima promoţie a liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Copiii au fost superbi, au succese foarte mari. Din 40 de absolvenţi avem 12 premianţi la olimpiadele republicane. Şase deja au nota zece la BAC", a declarat directorul Liceului AŞM, Galina Filip.

Liceul Academiei de Ştiinţe a fost înfiinţat în 2008. În prezent, aici învaţă cei mai buni 145 de elevi din ţară.