George DUCA, academician

PhD in chemistry, university professor
President of the Chemistry Society of the Republic of Moldova

Republic of Moldova
Home CV

Preşedintelui AŞM, acad. Gheorghe Duca, i-au fost înmânate însemnele de Doctor Honoris Causa al Academiei de Ştiinţe a Federaţiei Ruse

 

Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, academicianul Gheorghe Duca a participat, la 21 mai 2012, la un eveniment important, organizat de Academia de Ştiinţe a Federaţiei Ruse (AŞR), la Moscova.

În cadrul şedinţei Secţiei de Chimie şi Ştiinţei a Materialelor a AŞR, academicianului Gheorghe Duca i-au fost înmânate însemnele de Doctor Honoris Causa al Academiei de Ştiinţe a Federaţiei Ruse. Onorificul titlu i s-a acordat preşedintelui AŞM prin decizia Prezidiului Academiei de Ştiinţe a Federaţiei Ruse, din 20 decembrie 2011, pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea ştiinţei, cât şi pentru aprofundarea relaţiilor de colaborare între cele două academii.

În cadrul ceremoniei, preşedintele AŞM a adus cuvinte de mulţumire pentru conferirea înaltului titlu, menţionând că una din priorităţile Academiei de Ştiinţe a Moldovei este promovarea şi dezvoltarea ştiinţei naţionale în armonie cu ştiinţa internaţională în beneficiul şi prosperarea societăţii.

În cadrul forului ştiinţific, DHC Gheorghe Duca a rostit Oratio gratitudinis „Procese redox în mediul ambiant”.