George DUCA, academician

PhD in chemistry, university professor
President of the Chemistry Society of the Republic of Moldova

Republic of Moldova
Home CV

Info-Sud.md: Ziua guvernului în teritoriu: Președintele Academiei de Științe a Moldovei a vizitat orașul Cahul, vezi ce se va schimba după plecarea sa

Potrivit președintelui Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Gheorghe Duca, raionul Cahul este o zonă „interesantă” și a catalogat-o ca teritoriu cu potențial, de aceea este posibil ca pe viitor savanții Academiei de Științe să se implice în elaborarea strategiei de dezvoltare a raionului, pentru a îmbunătăți situația acestuia.

Ieri, oficialul s-a aflat la Cahul cu ocazia „Zilei Guvernului în teritoriu”, în audiență s-au înscris 5 persoane.

Problemele discutate la întîlnirea cu președintele AȘM, au reușit să-l impresioneze pe acesta. Un cetățean a cerut sprijinul AȘM pentru a crește la scară largă legume pur ecologice, în condiții de seră, Gheorghe Duca a declarat că ideea are toate șansele să fie co-finanțată de structura pe care o reprezintă.

Un alt cetățean, cu calificare de antreprenor a ridicat problema lipsei unui incubator de afaceri în zonă, acesta a reușit să obțină promisiunea președintelui AȘM că va colabora la dezvoltarea antreprenoriatului inovațional în zona Cahul, prin crearea unui astfel de incubator.

Problema Rezervației „Prutul de Jos” și a apelor din raionul Cahul a fost abordată de Vladimir Gîrneț, inspector-şef la Agenţia Ecologică Cahul. În urma acestei întîlniri, există toate șansele ca pe viitor să fie realizat în raion un studiu de fezabilitate asupra situației ecologice din raion , cu ajutorul Ministerului Mediului, Apelor Moldovei, AȘM și chiar a țărilor din vecinătate.

Ulterior, Gheorghe Duca a deschis seminarul de instruire a cercetătorilor: „PC7 – al șaptelea Program Cadru al UE pentru Cercetare, Dezvoltare și Activități Demonstrative, 2007-2013”, organziat în sala de festivități a Universității de Stat din Cahul.

Sursa: info-sud.md
Redactor: Anna Hodinitu