George DUCA, academician

PhD in chemistry, university professor
president of the Academy of Sciences of Moldova

Republic of Moldova
Home Sitemap CV

TRM: Noaptea Cercetătorilor – premieră în Moldova

Astăzi, 27 septembrie, în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) se va desfăşura Noaptea Cercetătorilor. Evenimentul ce sărbătoreşte ştiinţa va avea loc concomitent în peste 300 de oraşe europene.

Timp de o noapte, copiii de vârstă preşcolară, adolescenţi, tineri şi adulţi vor avea oportunitatea de a participa la desfăşurarea experimentelor, prezentarea produselor obţinute din materiale reciclabile. Cercetătorii şi publicul larg se vor întâlni într-o atmosferă ce stimulează descoperirea ştiinţei prin activităţi distractive şi educative.

Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a menţionat în cadrul emisiunii „Loc de dialog. Contează argumentul” că Noaptea Cercetătorilor demonstrează faptul că Moldova are un număr impunător de oameni de ştiinţă, tineri care-şi manifestă entuziasmul în domeniul cercetării. „Noi dorim să atragem aceşti tineri talentaţi, de aceea îi invităm pe toţi doritorii să vadă pe viu, în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, rezultatele ştiinţifice ale cercetătorilor moldoveni. Acolo vor fi instalate corturi în care universităţi, instituţii de cercetare, ONG-uri, întreprinderi inovaţionale îşi vor prezenta rezultatele muncii ştiinţifice. Vor avea loc concursuri, demonstraţii ale unor fenomene interesante din domeniul ştiinţei”, susţine Gheorghe Duca.

Potrivit organizatorilor, evenimentul oferă oportunitatea de a arăta publicului larg că cercetătorii sunt oameni obişnuiţi cu ideii neobişnuite ce duc la dezvoltarea comunităţilor.

Noaptea Cercetătorilor are loc în cadrul proiectului MORE4U și se desfăşoară sub egida Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Centrului Proiecte Internaţionale şi Agenţia de Logistică „Age Quod Agis” cu participarea instituţiilor de cercetare şi celor de învăţământ superior.

Sursa: trm.md