Gheorghe DUCA, academician

doctor habilitat în chimie, profesor universitar
preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei

Republica Moldova
Home Harta site-ului CV

Ordinul Republicii pentru academicianul Gheorghe Duca

26.12.2011

Cea mai înaltă distincţie în stat a fost oferită astăzi de către Marian Lupu, preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca. Acesta a primit Ordinul Republicii pentru că “face parte din elita societăţii noastre”, a declarat preşedintele interimar al Moldovei.

Cu ordinul „Gloria muncii” a fost desemnat ministrul agriculturii, Vasile Bumacov iar prezentatorul Andrei Porubin a primit titlul de “artist emerit al poporului”. Porubin a explicat ce însemnă pentru un om aceste distincţii: “Distincţia aceasta, ca şi oricare alta, reprezintă recunoaşterea muncii depuse. Nu-ţi dă mai multă sănătate, nu te face mai bogat, dar îţi oferă satisfacţia că-ţi sunt apreciate reuşitele în plan profesional”, a precizat Porubin.

În cadrul manifestaţiei, alte circa 140 de personalităţi din cultură, economie, forţele amate, agricultură şi sport s-au ales cu diferite distincţii. Marian Lupu a declarat “Aceşti oameni servesc drept exemplu pentru noi şi pentru urmaşii noştri. Distincţiile ce le-au primit sunt recunoştinţa ce le-o purtăm pentru munca pe care au depus-o împreună şi fiecare în parte.”

Sursa: http://www.union.md/uinfo/actual/ordinul-republicii-pentru-academicianul-gheorghe-duca